Literair Café

met o.a. Mpho Tutu van Furth

ZATERDAG 30 MAART / 20.15 UUR

Inhoud van het programma


Literair Café
- met o.a. Mpho Tutu van Furth-

In een “de wereld draait door setting” zullen de presentatoren Marti Janse en Erik Roest met 4 bijzondere schrijvers/sprekers aan tafel in gesprek gaan over het thema “Verbinding”.

De tafelgasten:

Canon Mpho Tutu van Furth is dominee, onderwijzers, schrijfster,  “retraite” begeleider en spreekster. Ze is de dochter van anti-apartheids activist Desmond Tutu en Leah Tutu. Samen met haar vader schreef ze o.a. “Het boek van vergeving”. Mrs Tutu van Furth woont sinds 2016 in Nederland met haar vrouw.

Annette Mul is opleider en inspirator van het Ubuntu Leiderschapsprogramma, gestimuleerd en geïnspireerd door Desmond Tutu die zij in 2012 eervol heeft mogen ontmoeten. In het dagelijks leven is Annette Mul o.a. werkzaam als spreekster, coach, redactielid psychosociaal digitaal, Gestalt psychoterapeute & Supervisor.

Babah Tarawally is schrijver en journalist  en vluchtte in de jaren negentig uit Sierra Leone vanwege het oorlogsgeweld. Hij doorstond een asielprocedure van 7 jaar in Nederland. Zijn 2e roman “de Verloren Hand” is gebaseerd op oorlogstrauma en de verwerking daarvan. Tarawally maakte in deze roman gebruik van de Ubuntu theorie.

Lamin Kuyateh uit Gambia kreeg de Afrikaanse cultuur met de paplepel ingegoten: reeds vanaf zijn vijfde volgde hij de opleiding tot kora speler. Hij is een echte 'jalli' (griot), d.w.z. iemand die de geschiedenis door middel van zang en muziek doorgeeft. Onlangs was hij nog op tv te zien bij podium Witteman op zondag; hij had concerten in o.a. het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Melkweg, Philips Centrum. Kuyateh geeft regelmatig korales op het Conservatorium van Amsterdam.

 

< Terug naar overzicht