Erik Krikke & 7even Bridges

Operatie geslaagd

ZATERDAG 18 APRIL / 20.15 UUR

Inhoud van het programma


Erik Krikke werd in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO-ziekenhuis.

Na terugkomst in Nederland bleek het litteken groot en werd er PTSS vastgesteld bij Erik.

 

‘Operatie geslaagd’ beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt. Erik ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots is afgenomen en zijn zelfbeeld afbrokkelde. En met diezelfde openhartigheid staat hij nu in het theater.

 

Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in Nederland veel stof deed opwaaien.

 

Aan deze reprisevoorstelling zijn enkele nieuwe muzikale onderdelen toegevoegd.

Dit n.a.v. het verschijnen van het debuutalbum #breakthesilence.


ÒIk ben zo dankbaar dat zoveel mensen vertellen dat mijn verhaal hen geraakt of ge•nspireerd heeft of zelfs kracht heeft gegeven om door te gaan. Dat is onbeschrijflijk. Ik hoop dat wij nog veel meer mensen gaan bereiken met onze boodschap dat het oke is om te zeggen dat je niet oke bent.Ó (Erik Krikke)

 

Over het boek:
ÒHet realistische boek laat zijn strijd zien en de wijze waarop hij na een diep dal de draad weer heeft kunnen oppakken. Ik ben trots op hem.Ó (Generaal T. Middendorp, commandant der strijdkrachten (b.d))

 

Over het album:
ÒEen indrukwekkend conceptalbum van bevlogen muzikanten, die niet willen laten horen wat ze kunnen, maar wat ze voelen.Ó (Lust for Life magazine, juli 2018 uitgave - publicatie rond 20 juni)

 < Terug naar overzicht