Theatercafé

Nobuts

ZONDAG 15 MAART / 15.00 UUR

Inhoud van het programma


Deze editie van Theatercafé:

Nobuts: Nederlandstalige rock met een verhaal

 

Nobuts is power pop met een grote P. Niet opdringerig, noch voor eigen parochie. Met spaarzame woorden die nieuwsgierig maken naar wat de muzikanten drijft. De muziek kenmerkt zich door invloeden van de jaren ’80, met name U2, maar ook Bob Dylan is een belangrijke invloed. Het wèrkt, dampt en stuwt.

 

Nobuts speelt sinds het afscheid van gitarist Edo van der Maas in 2011 met Wytze Woudsma op drums, Wim de Wild op gitaar en Haite van der Schaaf op toetsen en bas. Nico Knibbe zingt en schrijft. De bandleden komen uit Barneveld, Veenendaal en Zeist.

 

Nobuts startte in 1990 als Engelstalige rockband. De eerste demo in 1992 haalde op analoge cassette 3FM. In de jaren negentig deed Nobuts support acts voor Raymond van het Groenewoud, Normaal, The Scene en Van Dik Hout en Rowwen Hèze.

 

Nobuts songs zijn op zichzelf staande verhaaltjes, maar als je ze in een kader zet ontstaat er een vervolgverhaal. Die vervolgverhalen vertaalde de band in vier theaterprogramma's: In Via Sacra (over het lijden van Jezus), Hier ben ik (over een DJ met winter in zijn hoofd), Zonder wind zit alles tegen (over de wind) en Maria, alleen als jij antwoordt (over Maria die hoort dat ze zwanger is).

 

De nieuwe nummers vanaf 2012 laten invloeden horen van Coldplay, Snow Patrol en Muse.

Nobuts is een gepassioneerde band met een verhaal, zonder opdringerig of betweterig te willen zijn.

 

< Terug naar overzicht