Theaterinformatie

 

Online reserveren

Via www.schaffelaartheater.nl kunt u snel en eenvoudig online uw entreebewijs reserveren en uw persoonlijke stoelkeuze maken. Online reserveringen kunnen uitsluitend via iDeal betaald worden. U kunt tot de dag van de voorstelling of het concert online kaarten bestellen per iDeal. 
 
De servicekosten bedragen € 5,- per bestelling indien u uw kaarten per post wilt ontvangen. Na uw reservering ontvangt u een bevestigingsmail van uw aankoop. U kunt ook kiezen voor een e-ticket. De werkwijze wordt hieronder besproken.

 

E-ticket

U vindt uw ticket in de bijlage van de mail. Deze wordt aan de hand van de streepjescode gecontroleerd door een scan in het theater. Mocht u de tickets niet in uw inbox ontvangen, controleert u dan uw spam- of reclamebox.
 
Let op! U dient de tickets te printen of de mogelijkheid te hebben om de kaart via uw smartphone te laten scannen. 

 

Bestelformulier

In onze jaarlijkse programmabrochure treft u een bestelformulier aan. U kunt dit formulier met de voorstellingen van uw keuze opsturen naar Theaterplein 1, 3772 KX te Barneveld. Uitsluitend volledig ingevulde formulieren worden verwerkt. De servicekosten bedragen € 8,- voor papieren tickets en € 5,- voor e-tickets.
 

Reserveren en kopen aan de kassa

U kunt tevens kaarten kopen aan de theaterkassa. De openingstijden van de kassa zijn als volgt:
 
Woensdag: van 14.30 uur tot 17.30 uur
Vrijdag: van 14.30 uur tot 17.30 uur
 
De servicetoeslag aan de kassa bedraagt € 1,- per kaart met een maximum van € 8,- per bestelling.
Kijk voor de actuele (eventueel gewijzigde) openingstijden van de theaterkassa op www.schaffelaartheater.nl.

 

Telefonische reserveringen

Voor telefonische reserveringen zijn wij bereikbaar via 0342 – 842 848. De servicekosten voor telefonische reserveringen bedragen € 1,-  per kaart met een maximum van € 8,-. 
 
Let op: Het Schaffelaartheater is in geen enkel geval verantwoordelijk voor toegangskaarten verkregen via derden.
 
 

Waardebonnen/Podium cadeaukaart/Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, etc.

Bent u in het bezit van een waardebon, ruilingsbon, PODIUM Cadeaukaart , JFC kaart, of Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, dan kunt u uw reservering uitsluitend aan de kassa, via e-mail of telefonisch doen. U kunt vervolgens uw toegangsbewijzen afhalen aan de kassa van het theater. Tevens kunnen reeds gereserveerde tickets niet worden voldaan met deze betaalmiddelen.

 

Annulering

Tot uiterlijk vijf werkdagen voor de datum van de betreffende voorstelling of concert kunt u uw kaarten ruilen voor een ruilingsbon of voor plaatsbewijzen van een andere voorstelling of concert. Per geruilde kaart of tegoedbon berekenen wij € 5,- administratiekosten. Tegoedbonnen zijn geldig voor het huidige theaterseizoen. Terugbetaling van uw entreebewijs is niet mogelijk.

 

Toegangskaarten verloren/ e-ticket vergeten

Bent u uw toegangskaart verloren of vergeten te printen? Bij de theaterkassa kunt u een duplicaat aanvragen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Dit kost € 1,- per kaart of e-ticket. Er is ook de mogelijkheid om uw kaart te scannen via mobiele telefoon.

 

Wijzigingen

Het kan gebeuren dat een voorstelling door omstandigheden niet door kan gaan. In dat geval proberen wij de voorstelling naar een andere datum te verplaatsen. Indien dit niet mogelijk is, ontvangt u een tegoedbon of uw geld retour. Het Schaffelaartheater behoudt zich het recht voor om een voorstelling te verplaatsen van de Koninklijke BDU-zaal naar de Rabobank-zaal en vice versa.

 

Uitverkocht/wachtlijst

Bij uitverkochte voorstellingen of concerten kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen. De selectie vindt plaats op basis van datum en tijd van binnenkomst. Zodra er plaatsen beschikbaar zijn, neemt het Schaffelaartheater contact met u op.

 

Aanvangstijden

De aanvangstijd van de voorstelling kunt u vinden op uw entreebewijs en op de website van het Schaffelaartheater. Na aanvang van een voorstelling worden de zaaldeuren gesloten en kunt u de zaal pas in de pauze weer betreden. Dit om andere bezoekers en het optredend gezelschap niet te storen. Bij een voorstelling zonder pauze is in principe geen toegang mogelijk voor laatkomers. Te laat komen geeft geen recht op restitutie.

 

Mindervaliden of minder goed ter been

Als u naar een voorstelling in het Schaffelaartheater wilt, kunt u uitsluitend reserveren aan de theaterkassa. Er worden dan plaatsen voor u op de begane grond gereserveerd. Begeleiders zijn uiteraard van harte welkom mits zij in het bezit zijn van een geldig plaatsbewijs. Het Schaffelaartheater beschikt niet over een lift.

 

Doven en slechthorenden

In beide zalen is gehoorversterkingsapparatuur aanwezig. Wanneer u gebruik wenst te maken van een koptelefoon, kunt u deze maximaal een halfuur voorafgaand aan de voorstelling bij de kassa verkrijgen.

 

Placering in de zaal

Als op uw toegangsbewijs een rij- en stoelnummer is vermeld, dient u deze plaatsen in te nemen. Is dit niet het geval, dan kunt u zelf een plaats in de zaal kiezen.

 

Garderobe

Met het oog op calamiteiten is het niet toegestaan uw jas mee te nemen naar de theaterzaal. Wij beschikken over een garderobe. Het Schaffelaartheater is neit aansprakelijk voor diefstal.

 

Consumpties in de zalen

Het meenemen van consumpties in de theaterzalen is niet toegestaan. Consumpties kunt u uitsluitend nuttigen in de foyers.