Foto-expositie in Schaffelaartheater

 
U heeft ze vorig jaar misschien wel gezien bij uw bezoek aan het Schaffelaartheater, al deden ze nog zo hun best om zich zo onopvallend mogelijk te bewegen; fotografen Mich Buschman en Annelies Barendrecht. Een jaar lang zwierven ze door het Schaffelaartheater om vrijwilligers, optredens, technici, onopvallende details en nog veel meer in beeld te brengen. Uit de honderden foto’s hebben ze samen met theaterdirecteur Ronald de Wilde een selectie van dertig zwart-wit foto’s gemaakt die zij graag met u willen delen. 
 
Doel van het project is de kijker een kijkje in de keuken van het theater te geven, als dank voor alle steun die het Schaffelaartheater de afgelopen jaren vanuit de Barneveldse bevolking ontvangen heeft. 
 

Feestelijke opening

De feestelijke opening van deze foto-expositie ‘Achter de Schermen’ vindt plaats op
 

Zaterdag 26 januari 2019 om 16.00 uur
 

in het Schaffelaartheater en wordt verricht door wethouder André van de Burgwal. De inloop is vanaf 15.30 uur.
Na de opening is de foto-expositie te bezoeken tijdens de openingstijden van de kassa en tijdens voorstellingen.
 

Over Mich

 

Mich is een echte mensenfotograaf. Mensen werkzaam in hun bedrijf, met elkaar in allerlei samenwerkingsverbanden. Hun verbondenheid met elkaar in het gezin, op de huwelijksdag, met familie en vrienden. Hij is een gediplomeerd fotograaf en geeft twee dagen per week les aan de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn. In 2005 werd hij benoemd tot Associate bij het Dutch Institute of Professional Photography. In 2012 werd hij op twee vakgebieden genomineerd tot Portretfotograaf van het Jaar. Naast het drukke fotografenleven ziet hij ook kans om boeken te schrijven. In 2012 waren er dat twee: Portretfotografie bij bestaand licht en Portretfotografie met flitslicht.

 

Over Annelies

 

Annelies Barendrecht is sinds 1998 zzp-er, een tekstschrijver die schrijft voor verschillende opdrachtgevers: o.a. de Koninklijke BDU, Nieuwe Veluwe, FBNed en de Maatschappij van Welstand.

Daar kwam later een spoor bij: de fotografie, via een gedegen opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Het lag een beetje voor de hand. Enerzijds omdat het nu eenmaal handig is als je zelf je foto’s kunt maken bij je teksten, anderzijds omdat zij in de loop van de tijd een ware passie had ontwikkeld voor fotograferen. Een passie die zich niet in laat dammen door het maken van foto’s bij teksten alleen. Maar of het nu gaat om het schrijven van teksten of om fotografie, in beide gevallen komt het er op aan dat je goed observeert, met al je zintuigen. In teksten vertalen die observaties zich in woorden, bij fotografie in beelden. Mensen en hun emoties staan bij Annelies centraal in tekst en beeld. In de fotografie richt ze zich vooral op portretten, op locatie of in haar studio. En op de journalistieke fotografie. De mens als bron van inspiratie.