11 Okt
Geslaagde boek & film avond het Schaffelaartheater

In het kader van de week van de dementie vertoonde het Schaffelaartheater in samenwerking met Bibliotheek Barneveld op woensdag 9 oktober jl de prachtige film “The Leisure Seeker”.

De avond begon met een duidelijke en prettige korte inleiding van Bea Rigter, literatuurwetenschapper. Zij vertelde de o.a. bezoekers over de verschillen tussen het boek en de film.

De film The Leisure Seeker (De vrijbuiters), vertelt het verhaal van Ella en John, een echtpaar waarvan beiden de zeventig al gepasseerd zijn. John lijdt aan dementie en Ella is ongeneeslijk ziek. Ze worden geleefd door hun dokters en kinderen. Daar hebben ze op een gegeven moment zo genoeg van dat ze hun oude camper pakken, The Leisure Seeker, en beginnen aan een tocht dwars door Amerika.

Onderweg gebeurt er van alles. Er zijn momenten van frustratie, maar ook momenten van liefde en humor. The Leisure Seeker is een film met vrolijke en zomerse accenten, waarin ook serieuze levensvragen naar voren worden gebracht.

Na afloop werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film. Er werden ervaringen én anekdotes met elkaar gedeeld en zo droeg deze avond niet alleen bij aan een mooie filmavond maar ook tot ontroerende en fijne gesprekken.

Vindt u het ook leuk om met anderen naar een literaire filmavond te komen? Op woensdag 15 januari 2020 is er wederom een boek & filmavond. De titel van de film wordt binnenkort bekend gemaakt op de website, via social media en de krant.