13 Dec
Nederlands Douane Orkest kiest Schaffelaartheater als landelijke thuisbasis

Op 9 december jl. hebben het Nederlands Douane Orkest en Schaffelaartheater een vierjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Namens de Douaneorganisatie tekende mevrouw A. Lighart, directeur Douane Landelijk Kantoor Bedrijfsvoering, de overeenkomst. Met ingang van 1 januari 2022 krijgt het Nederlands Douane Orkest daarmee het Schaffelaartheater als landelijke thuisbasis en gaat zij iedere woensdag in Barneveld repeteren.

Ter feestelijke gelegenheid van de start van de samenwerking hield het uit 70 muzikanten tellende Nederlands Douane Orkest vrijdagmiddag in het Schaffelaartheater een Kerstconcert met medewerking van zangeres Berget Lewis. Het orkest staat onder leiding van chef dirigent Bjorn Bus.

‘Het Nederlands Douane Orkest bevindt zich in een fase van ontwikkeling en verdere professionalisering. Na ruim 30 jaar repeteren in een sportcomplex past nu ook een professioneel onderkomen voor het orkest in het prachtige Schaffelaartheater. Musici en management zijn zeer in hun nopjes en voelen zich zeer welkom in Barneveld’, aldus Maarten Beneker, hoofd Douane Muziekorganisatie.

‘Als Barneveldse culturele instelling zijn wij heel trots op de nieuwe samenwerking. Wij voelen ons zeer bevoorrecht’, aldus directeur Ronald de Wilde. ‘De aankondiging van deze samenwerking vormt een hele mooie afsluiting van een uitdagend 2021 en is het begin van een mooi perspectief voor de komende jaren.’

De samenwerking zet Schaffelaartheater en Barneveld nadrukkelijker op de (landelijke) kaart. Het geeft het theater een artistieke en economische impuls en draagt bij aan hun reputatie als professioneel theater en cultuurcentrum.