06 Juni
Schaffelaartheater Barneveld viert 10-jarig jubileum

Op donderdag 13 juni a.s. is het 10 jaar geleden dat het Schaffelaartheater officieel haar deuren opende. Ook de twee andere de bewoners van het theaterpand zijn in deze maand jarig; de Muziekschool Barneveld bestaat 40 jaar en muziekvereniging De Harmonie viert hun 140-jarige jubileum.

 

Het was onder meer dankzij een initiatief van De Harmonie dat het Schaffelaartheater werd opgericht. Ondanks soms roerige tijden wisten we met elkaar uit te groeien tot een volwaardig cultuurpodium voor professionele voorstellingen, cultuur-maatschappelijke en educatieve evenementen en commerciële verhuringen. De bezoekcijfers zijn de afgelopen jaren gestegen en we hebben inmiddels zwarte cijfers weten te schrijven!

 

De goede ontwikkelingen zetten zich onverminderd door. De samenwerking met onze (culturele) partners als De Harmonie, Muziekschool Barneveld, Kunst Collectief Barneveld, Bibliotheek Barneveld, Be-Active en anderen zetten we met veel plezier voort. En natuurlijk hechten we er zeer aan om ook de amateurkunsten een plek op ons podium te blijven bieden. Gelukkig weten veel verenigingen en scholen ons te vinden voor de uitvoering van hun voorstelling.

 

Het Schaffelaartheater viert haar jubileum op donderdag 13 juni met een feestelijke receptie voor sponsoren en relaties, onder het genot van een hapje en een drankje en zomerse, Franstalige Jazzmuziek. ’s Avonds is er exclusief voor de Vrienden van Jan een gezellig feest met o.a. lokaal talent en artiesten die ook in seizoen 2019-2020 in ons theater te zien zijn. De William&Grey band sluit de avond feestelijk af in de foyer.